Hoppa till sidans innehåll

Nybörjarkurs för vuxna


En vuxennybörjarkurs bestående av fem träffar skall anordnas med början 22 maj och avslutning 20 juni. Kostnaden för deltagande blir för medlemmar i IFK Kiruna 100 kr och för de som inte är medlemmar 250 kr (medlemskap i IFK Kiruna ingår då). Anmälan till kursen kan ske via mail till This is a mailto link. För att kunna hålla bra kvalité på kursen är det satt ett tak på 20 personer.

Kursledare är Sara Töyrä, Åsa Partapuoli, Frida Karlsson och Åsa Redin. Alla fyra är erfarna orienterare och den samlade kompetensen från dem borgar för en kurs med hög kvalité.

Lite praktisk info: Man får gärna ta med kompass om man har. Klädseln ska vara oöm men löp/promenad vänlig, skor som får bli blöta med tanke på att det är väldigt blött i terrängen. På kursen kommer vi att ha ett teoripass + en anpassad orienteringsbana på ca 2,5 km samt en på ca 6 km. Det är okej att promenera eller passa på att löpträna. Tidtagning kan ske om man vill men inget måste.

Schemat för kursen kommer här:

Måndag 22/5 kl. 18:30 i IFK Kirunas Kansli i Matojärvi IP

Teori: Hur är en karta uppbyggd?

Praktik: Man får välja mellan två banor på ca 2.5 km och ca 6 km som syftar till att öva ledstångsbyte.

Torsdag 1/6 kl. 18:30  i IFK Kirunas Kansli i Matojärvi IP

Teori: Repetition av karttecken.

Praktik: Man får välja mellan två banor på ca 2.5 km och ca 6 km som syftar till att öva att hitta kontroller bredvid ledstång.

Torsdag 8/6 kl. 18:30 i Varggropen

Teori: Förenkla kontrollpunkter och använda kompassen.

Praktik: Man får välja mellan två banor på ca 2.5 km och ca 6 km som syftar till att öva kompassgång mot kontrollpunkter bredvid ledstång som fångar upp.

Torsdag 15/6 kl. 18:30 i Varggropen

Teori: Repetition av kompassgång. Erfarenhetsåterkoppling från förra gångens OL-bana. Genomgång av några för träningsbanan typiska kontroller.

Praktik: Man får välja mellan två banor på ca 2.5 km och ca 6 km som syftar till att öva kompassgång mot kontrollpunkter bredvid ledstång som fångar upp.

Tisdag 20/6 kl. 18:00 i Laxforsen (en vanlig träningsorientering)

Teori: Genomgång av symbolisk kontrolldefinition, som används vid tävlingar.

Praktik: Deltagarna får nu välja mellan de banor som banläggaren för dagen Rick McGregor konstruerat.

Välkomna!

Uppdaterad: 16 MAJ 2017 16:11 Skribent: IFK Orientering
Epost: Adressen Gömd
Norrsken över Kiruna

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info