Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Ingvar Larsson 1934-2022

23 AUG 2022 07:39
En av IFKs hedersmedlemmar Ingvar Larsson har somnat in. Han var en förgrundsfigur inom IFK Kiruna där främst orienteringen låg honom varmt om hjärtat.
  • Uppdaterad: 23 AUG 2022 07:39

Hans lugna och trygga personlighet i kombination med hans positiva manér gjorde honom till en klippa som funktionär och ledare.

Om man hade honom i organisationen kunde man vara säker på att de uppgifter han hade utfördes på ett betryggande sätt.

Bland de uppdrag han hade inom IFK kan nämnas att han ingick i tävlingsledningen och var nyckelperson i ett flertal tävlingar, som till exempel SM och världscuper (ansvarig för dopingkontrollen bland annat). Han fick även åta sig ordförandeuppdraget i många av IFKs årsmöten. Naturligtvis var han banläggare för ett otal träningsorienteringar. Ingvar utförde även många "små" uppgifter, som kanske inte uppmärksammas så ofta, i tävlingar och verksamhet men som var mycket viktiga för att tävlingarna och verksamheten skulle fungera.

Han var själv även en aktiv orienterare och deltog i många tävlingar, bland annat i svensk orienterings stora flaggskepp O-Ringen flera år. Hans insatser för orienteringen utmynnade även i ett medlemskap i Skogskarlarnas Klubb Norrbotten där han blev urskogskarl.

Ja, man skulle kunna skriva mycket om Ingvar, men man kan inte rymma allt under dessa få rader. Vi får tacka dig Ingvar för alla insatser du gjort för IFK Kiruna, stora som små.

Vila i frid.

PS. Ingvar Larssons minnessida


E-post: Adressen Gömd

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info