Hoppa till sidans innehåll

IFK Kiruna avvecklar engagemanget i BAMM

13 DEC 2012 13:04
IFK Kiruna upplever idag att Lapland Resorts AB och IFK nu har så stora skillnader i synsätt och kultur att IFK inte kan samverka kring genomförandet av Björkliden Arctic Mountain Marathon (BAMM).
  • Uppdaterad: 04 AUG 2015 07:56

IFK Kiruna har, i gott samarbete med Björkliden Fjällby och våra sponsorer arrangerat BAMM i 8 år. Inför 2013 är intresset för tävlingen rekordstort och en ny avtalsperiod planerades mellan parterna from 2013.

IFK tog på sig arrangemanget efter en förfrågan från Björkliden Fjällby. Vid den tidpunkten hade tävlingen ett trettiotal lag och var i princip kört i botten. IFK tog an utmaningen med målsättningen att höja kvaliteten och därigenom återskapa intresse för tävlingen. Arrangemanget har utvecklats i samarbete med Björkliden Fjällby till vad det är idag men enormt intresse och nära 700 deltagare.

Arrangemanget kräver engagerade och kunniga föreningsmänniskor och har årligen engagerat ett 40-talet funktionärer som på helt ideell basis planerar, administrerar och genomför tävlingen.

Deltagarantalet har ökat för varje år sedan starten för 8 år sedan och tävlingen blir idag snabbt fylld och kön för startplats är stor. Nyckeln till framgången har enligt vår uppfattning varit:

  • Den ”familjekänsla” IFK skapat tillsammans med deltagarna.
  • Banorna
  • IFK:s erfarna och engagerade, helt ideellt arbetande funktionärsstab
  • Det väl planerade, organiserade och genomförda arrangemanget

Överskott från tävlingen används för IFK Kirunas ungdomsverksamhet inom orientering, skidorientering och längdskidor.

IFK har tyvärr fått konstatera att Björklidens (Lapland Resorts) nya ledning ser annorlunda på samverkan och förhandlingarna om nytt 3-årsavtal mellan IFK och Lapland Resorts har avstannat. IFK kan inte acceptera Lapland Resorts krav på strikt affärsmässighet och väsentligt försämrade villkor för klubben som helt med ideella krafter genomför arrangemanget. Vi anser att tävlingen kräver en samverkan och god vilja från båda parter för att skapa engagemang hos våra ideellt arbetande funktionärer vilket krävs för att upprätthålla den kvalitet tävlingen har idag. 

IFK Kirunas styrelse har beslutat att klubben inte kan ingå avtal med de krav och restriktioner det innebär för klubben, varför vi inte förhandlar vidare med Lapland Resort med de förutsättningar som gäller för närvarande. 

Vi ser nu över alternativ för att eventuellt genomföra andra tävlingsarrangemang med start redan hösten 2013 med vår engagerade och kunniga tävlingsorganisation och i samverkan med våra sponsorer. 

Vi har i dagsläget ingen information om hur Lapland Resorts kommer att genomföra BAMM utan hänvisar därför direkt till Lapland Resorts AB.

Skribent: Styrelsen

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info