Hoppa till sidans innehåll
Kuopio-Jukola - kartan

IFK Kiruna deltog i Jukolakaveln i Kuopio

18 JUN 2014 14:00
För första gången sedan 1996 deltog IFK Kiruna på orienteringsstafetten Jukola med både ett herrlag och ett damlag helgen den 14-15 juni. Tävlingen gick i år i finska Kuopio. Damstafetten heter Venla och gick på eftermiddagen på lördag, medan herrstafetten Jukola började kl. 23 på lördagskvällen. Efter tre nattsträckor och sju sträckor sammanlagt gick jukolalagen i mål på söndagsmorgonen.
  • Skapad: 18 JUN 2014 14:00

Senast IFK hade ett damlag i Venla var Åsa Redin med och var det även denna gång, men kunde tyvärr inte springa på grund av sviterna efter en magsjuka. Pia Lindholm, Sara Töyrä, Åsa Partapuoli och Frida Karlsson (som ersatte Åsa R) blev de damer som fick föra stafettpinnen (bildligt talat) in i mål. Resultatet blev en väl godkänd 372:a plats av 1210 lag.

 

Jukolalaget i år bestod av tre nya lagmedlemmar, nämligen Björn Öhrstrand, Jonatan Lage och Frida Karlsson (som fick full valuta för sin vistelse i Finland då hon fick springa både dam- och herrstafetten). För övrigt är dessa tre inflyttade skåningar. Tillsammans med de rutinerade Mats Luspa, Conny Nilimaa, Rick McGregor och inlånade Henry Barsk från Övertorneå IF bildade de alltså Jukolalaget. Resultatet blev till slut ungefär som förra året. 636:a av 1590 startande lag.

Skribent: Rick McGregor

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info