Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rick McGregor Gruppbild IFK Kiruna Jukola 2012

IFK Kiruna klarade Jukola

20 JUN 2012 18:58
I helg så avverkades världens största orienteringsstafett, nämligen Jukola. Det har blivit en tradition att IFK Kiruna skall ha ett lag uppställt på startlinjen i denna så välarrangerade, roliga och ofta mycket orienteringskrävande stafett. Även i år lyckades IFK uppbringa ett startklart lag att ta sig an den finländska terrängen.
  • Skapad: 20 JUN 2012 18:58

På bilden från vänster: Åsa Redin, Conny Nilimaa, Mikael Lindmark, Mats Luspa, Rick McGregor, Esa Turunen och Erik Johansson (foto: Rick McGregor)

 

Tillställningen ägde rum i en av huvudstadsregionens städer, nämligen i Vanda. Trots det tätortsnära området fick orienterarna smaka på de finländska djupa skogarna som är ganska mycket bökigare att ta sig fram i än Kirunaskogar. 

 

Tillsammans med 1668 lag ställde sig IFK Kiruna:s startman Mikael Lindmark på startlinjen för att ge sig ut i skogen lördag kl. 22:30 finsk tid. Av dessa lag lyckades 1379 lag ta sig igenom natten (som kräver pannlampa i dessa breddgrader) och i mål dagen därpå. Däribland återfanns lyckligtvis IFK Kiruna också. Placeringen blev 557.

 

För denna bedrift stod i sträckordning förutom redan nämnda Mikael Lindmark även Erik Johansson, Mats Luspa, Åsa Redin, Rick McGregor, Esa Turunen och Conny Nilimaa.

 

Upplevelsen av Jukola var just att det som alltid är en upplevelse att bevista denna så välorganiserade tävling. Det är inte bara just den fina orienteringen som lockar orienterare världen över utan även allt runt omkring där en liten miniatyrstad byggts upp med i stort sett allt som man kan tänkas behöva. Ofta kan man också göra en del klipp om man känner för att shoppa lite. I själva tävlingen blandas rena korplag med yttersta världseliten vilket förstärker upplevelsen ytterligare.

 

Ett bevis på Jukola:s attraktionskraft är att direkt när man kommer hem så undrar man var nästa Jukola går. Denna går i Jämsä förövrigt :)

 

Resultat

Vägval Mats Luspa sträcka 3

Vägval Rick McGregor sträcka 5

YouTube

Damstarten (Venla) 1246 lag (4:a sträckor)

Herrstarten 1669 lag (7 sträckor)

Skribent: Mats Luspa

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info