Hoppa till sidans innehåll
Skärm

IFK till Jukola igen

14 MAJ 2015 13:04
IFK har anmält ett herrlag till en av världens största idrottstävlingar, nämligen orienteringsstafetten Jukola i Finland. Laget är dock ej riktigt fulltaligt så vi söker ett par intresserade löpare.
  • Skapad: 14 MAJ 2015 13:04

Jukola går i år i Paimio, strax utanför Åbo (Turku). Det blir ett rekordstort Jukola med just nu 1746 herrlag (7 st. löpare/lag) och 1380 damlag (4 st. löpare/lag), alltså totalt 17742 orienterare.

IFK har anmält ett herrlag och det kommer troligtvis att bli det sista Jukola som IFK springer med denna generation av löpare. Efter detta får eventuellt en ny generation ta över stafettpinnen vilket antagligen tar ett tag.

Tyvärr har vi inte riktigt ett fullt lag och söker därför ett par löpare. Intresserade orienterare ombedes härmed att anmäla sitt intresse till mail This is a mailto link eller mobil 0702766020.

Vi söker orienterare från i första hand Kiruna och i andra hand från övriga Norrbotten. Men vi är inte helt främmande för att ta in så att säga utomsocknes löpare.

Löparen bör vara en van orienterare då banorna i Jukola är elitmässiga. Alla kategorier och åldrar av löpare, från motionär till elit, är välkomna.

Egenavgiften blir 1500 kr och i denna avgift ingår resa (med tåg eller flyg), logi (i militärtält) samt förstås deltagande i ett orienteringsarrangemang av världsklass där inget lämnats åt slumpen. Det är värt att påpeka för de som ej deltagit i Jukola att det är som en liten stad som byggts upp där med diverse affärer (främst sportaffärer) och restauranger. Så upplevelsen är inte bara orienteringsmässig.

Som sagt om ni är intresserade så tveka inte att ta kontakt.

Jukolas hemsida

Skribent: IFK Orientering

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info