Hoppa till sidans innehåll
Foto: Rick McGregor Johanna Öberg och Mats Röjgård senast det begav sig i Abisko år 2007

Abisko 2-dagars / Lapplands 5-dagars närmar sig

15 JUL 2014 09:09
Abisko 2-dagars tillika Barentskampen närmar sig med stormsteg. Just nu är det 101 deltagare anmälda och det går fortfarande att anmäla sig fram till två dagar före tävlingarna. Om man vill springa öppna banor kan anmälan ske på plats.
  • Skapad: 15 JUL 2014 09:09

Bland de anmälda deltagarna i seniorklasserna märks en del högrankade löpare i svenskeliten så de som suktar efter bra rankingpoäng och samtidigt vill springa i fin lågfjällsterräng bör ta sig till Abisko 2-3 augusti.

Tävlingarna är också en kamp mellan länderna Finland, Norge, Sverige och Ryssland i barentsområdet. Därför kommer också deltagare åtminstone från Norge och Ryssland. Tyvärr krockar en del viktiga finska tävlingar med Barentskampen vilket leder till att det blir färre finska löpare än förväntat som kommer.

Abisko 2-dagars ingår också i serien Lapplands 5-dagars där de ingående tävlingarna är Årrenjarkasprinten 30 juli, Kvikkjokk (med Ultralång-DM för Norrbotten) 31 juli, Kärkkevagge Barentsprolog 1 augusti samt då Abisko 2-dagars 2-3 augusti. Passa på att springa i några av de finaste områdena som Lappland kan erbjuda.

Vi vill också slå ett slag för Challenge-klasserna i Abisko 2-dagars. Dessa klasser riktar sig mot de som inte har så stora orienteringskunskaper men ändå vill springa långt i obanad terräng. Orienteringen är mycket enkel i nybörjarnivå i dessa klasser. Starten är gemensam också vilket ytterligare förenklar orienteringen. Man kan säga att klasserna i stort sett är off-trail löpning med lite navigeringsinslag. Till exempel passar det de som ämnar att springa Kiruna Extreme, BAMM och liknande tävlingar. Startavgifterna är också relativt låga (110 kr/dag). Så om ni ändå tänkt springa terränglöpning denna helg så varför inte välja Abisko 2-dagars? Mycket roligare än att springa efter en snitslad stig.

Relaterade länkar:

Abisko 2-dagars med Barentskampen

Abisko 2-dagars år 2007

Skribent: IFK Orientering

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info