Hoppa till sidans innehåll
Aptas Upp

Aptas Upp med träningsorientering tisdag 26/6 kl. 17:30

24 JUN 2018 17:19
Nu är det äntligen dags för Aptas Upp. Backracet som sätter mjölksyratåligheten på prov. Det blir även en träningsorientering med två banor. En på 5,1 km och en nybörjarbana på 2,6 km. Kartor från förra träningen vid Esrange kommer nedan.
  • Uppdaterad: 25 JUN 2018 15:45

Stämplingssystemet är SportIdent, men i träningsorienteringen blir det en extra knorr på långa banan. Ett antal av kontrollerna i långa banan är nämligen blindkontroller. Detta innebär att varken skärm eller stämpel finns på dessa. Vilka de är är en välförborgad hemlighet. Så för deltagarna gäller det att bestämma sig att de är vid rätt kontroll fast ingen skärm finns där. Detta testar kartläsningsförmågan eftersom man inte får någon kvittens att man är vid kontrollpunkten annat än att man (förhoppningsvis) vet var man är på kartan och därmed också vet att man är på rätt ställe.

Ett tips för de som skall springa Aptas Upp är att springa/jogga några av nybörjarbanans kontroller eller hela nybörjarbanan som uppvärmning.

Aptas Upp ingår även som deltävling i Träningstävlingsserien för MTB. Aptas Upp kan alltså springas eller cyklas.

Banläggare är Mats Luspa.

Kartor/banor från förra träningen vid Esrange/Leppäkoski kan ni finna här (skärmarna är kvar någon vecka till): Långa 5,7 km, Korta 2,4 km (banläggare var Fredrik Rosenberg). Långa banan finns även i Livelox: https://www.livelox.com/Viewer/Traningsorientering-Esrange-Leppakoski/Langa?classId=151256

Välkomna!

Skribent: Mats Luspa
E-post: Adressen Gömd

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info