Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll
Aptas Upp

"Aptas Upp" + träningsorientering 6 augustii

04 AUG 2015 08:00
Vi kör backracet "Aptas Upp" 6 augusti med start från 17:30. Även en vanlig träningsorientering ordnas också med två banor. En nybörjarbana på 1.7 km och en svårare bana på 3 km. Det går utmärkt att kombinera.
  • Skapad: 04 AUG 2015 08:00

Platsen är vid Rymdcampus, som ligger ca 6 km SÖ om Kiruna efter väg E10. Vägskylt från E10.

Parkera bilarna enligt kartan ovan (där det står P). Gå sedan vägen upp till starten (som är markerad med en triangel och texten start). 

I starten står träningsansvarige Mats Luspa och delar ut SportIdent-brickor som används för tidtagningen. 

Brickhyran är 20 kr. Ungdomar och juniorer gratis. Med egen bricka alltså gratis.

Träningstävlingen går till så att ni startar tidtagningen genom att startstämpla med brickan på en startenhet och springer, går eller cyklar sedan upp till toppen efter Aptasvaara-stigen där det finns en målenhet som ni skall stämpla i för att avsluta tidtagningen (observera att ingen funktionär står på toppen). Ljud- och ljussignal från enheten indikerar att stämplingen är korrekt utförd. När ni målstämplat skall ni ta er tillbaks till starten för att läsa in brickorna och få en tid. Tillbakavägen ingår alltså inte i tidtagningen så ta det lugnt nedåt för att undvika krockar med uppåtkommande deltagare. Eventuella mtb:are bör ta västra stigen ned (se kartan ovan) för att som sagt ej krocka med deltagare som kommer uppåt. Om ni med mtb tar samma väg ner så bör ni bära eller leda cykeln.

"Aptas upp" är ca 3.3 km med ca 205 m stigning (banprofil).

På kartan ovan är det 2.5 m höjdskillnad mellan höjdkurvorna. Det är 25 m höjdskillnad mellan index-kurvorna (de som är lite tjockare).

Träningsorienteringen går till på vanligt vis. Det finnns två banor att välja mellan. En nybörjarbana på 1.7 km och en svårare på 3 km.

Det går utmärkt att kombinera. Man kan först springa eller cykla "Aptas Upp" och sedan springa en orienteringsbana eller tvärtom.

Resultat från förra "Aptas Upp": Resultat "Aptas Upp" 10 juni

 

Välkomna!

Skribent: IFK Orientering

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info