Hoppa till sidans innehåll
Aptas Upp

Backrace "Aptas Upp" 10 juni

06 JUN 2015 18:21
Om ni vill ha ett ordentligt mjölksyrepass är det här träningen för er. Om ni vill ha ett fint träningspass efter en naturskön stig upp till en topp med storslagen utsikt är det här också träningen för er.
  • Skapad: 06 JUN 2015 18:21

Man kan starta mellan kl. 17:30 och 19:00. Platsen är vid Rymdcampus, som ligger ca 6 km SÖ om Kiruna efter väg E10. Vägskylt från E10.

Parkera bilarna enligt kartan ovan (där det står P). Gå sedan vägen upp till starten (som är markerad med en triangel och texten start). 

I starten står träningsansvarige Mats Luspa och delar ut SportIdent-brickor som används för tidtagningen. 

Träningstävlingen går till så att ni startar tidtagningen genom att startstämpla med brickan på en startenhet och springer, går eller cyklar sedan upp till toppen efter Aptasvaara-stigen där det finns en målenhet som ni skall stämpla i för att avsluta tidtagningen (observera att ingen funktionär står på toppen). Ljud- och ljussignal från enheten indikerar att stämplingen är korrekt utförd. När ni målstämplat skall ni ta er tillbaks till starten för att läsa in brickorna och få en tid. Tillbakavägen ingår alltså inte i tidtagningen så ta det lugnt nedåt för att undvika krockar med uppåtkommande deltagare. Eventuella mtb:are bör ta västra stigen ned (se kartan ovan) för att som sagt ej krocka med deltagare som kommer uppåt. Om ni med mtb tar samma väg ner så bör ni bära eller leda cykeln.

Banan är ca 3.3 km med ca 205 m stigning (banprofil).

På kartan ovan är det 2.5 m höjdskillnad mellan höjdkurvorna. Det är 25 m höjdskillnad mellan index-kurvorna (de som är lite tjockare).

 

Välkomna!

Skribent: IFK Orientering

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info