Hoppa till sidans innehåll

IFK Kiruna deltog i Jukolakaveln i Jämsä

01 JUL 2013 11:21
Med hjälp av två löpare utifrån lyckades IFK Kiruna få ihop ett lag till Jukolakaveln igen i år. Denna klassiska orienteringsstafett gick i år i Jämsä, 6 mil från Jyväskylä i södra Finland.
  • Skapad: 01 JUL 2013 11:21

Jämsä är ungefär lika stort som Kiruna till folkmängd med ett stort pappersbruk, men är också centrum för det finska flygvapnet.

 

Laget tog sig till Jämsä genom en lång resa som började med bil till Kemi (där Micke Lindmark, Övertorneås Henry Barsk och Bodens Kjell Sandström anslöt till resten av laget - Mats Luspa, Rick McGregor, Erik Johansson och Conny Nilimaa). Därifrån fortsatte resan med tåg genom Finland, med byten i Uleåborg och Tammerfors.

Startskottet i Jukola gick vid 23-tiden på lördag kväll (15 juni) och Micke sprang första sträckan. Även Henry på andra och Mats på tredje fick ta med sig pannlampa ut i skogen innan det var dags för dagsträckorna för Kjell, Rick, Erik och Conny. IFK Kiruna slutade på 606:e plats av drygt 1600 lag i tävlingen. IFK klarade alltså sin målsättning att genomföra Jukola som inte är det lättaste då mycket kan hända under en orienteringsstafett med sju sträckor. Vi får också passa på att tacka de två inlånade löparna Henry och Kjell som ställde upp och bidrog till detta.

Jukola var som vanligt extremt välorganiserat. Det byggs också upp ett temporärt shoppingcentrum där det går att shoppa loss på ett rikt utbud av sportrelaterade produkter. Även restauranger, öltält och caféer sätts upp inom Jukola-området vilket ytterligare förgyller deltagandet.

 

Lagets resultat: http://results.jukola.com/tulokset/se/j2013_ju/ju/kilpailijat/558/

Segrare i tävlingen blev Kalevan Rasti med världens bästa orienterare just nu fransmannen Thierry Gueorgiou som slutman. IFK var 4 timmar 23 minuter efter. Sista fullföljda lag på 1383:e plats var 14 timmar 40 minuter efter. Alltså ca 250 lag som ej lyckades fullfölja Jukola.

 

Bild: IFK Kirunas lag i Jämsä. Från vänster: Kjell Sandström (Bodens BK), Rick McGregor, Erik Johansson, Henry Barsk (Övertorneå), Conny Nilimaa, Mats Luspa, Micke Lindmark. Foto: Rick McGregor.

Skribent: Rick McGregor & Mats Luspa
E-post: This is a mailto link

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info