Hoppa till sidans innehåll

Naturpassuppstart

26 MAJ 2017 20:32
På måndag 29/5 kl. 18:00 startar Naturpasset upp i IFK Kirunas kansli på Matojärvi. Det säljs naturpasspaket och bjuds på fika. Även ett och annat orienteringstips kan också fås.
  • Uppdaterad: 28 MAJ 2017 20:44

Ett snabbhetspris utlottas bland de som hinner ta fem kontroller innan midnatt 29/5.

Naturpasset 2017 introducerar en del nyheter.

Kartskalan blir i år 1:15000 mot förut 1:10000. Kartan blir därmed lätthanterligare storleksmässigt. 

Ett annat snabbhetspris, som är mer prestationsbaserat, innebär att den som först hinner ta alla 70 kontroller och rapporterar in via Internet kan inkassera ett presentkort på 500 kr att användas i Camp Ripan. 

10 av de 70 kontrollerna är så kallade virtuella kontroller vilket innebär att det ej finns några skärmar vid dessa. För att få bokstaven eller bokstäverna (ja, nu i år kan kontrollerna ha två bokstäver) för en virtuell kontroll måste man ha med sig en mobil som har stöd för GPS. När ni är vid kontrollen gå till https://ifk.kiruna.irf.se/naturpasset/virtual och starta GPS:en. Om ni är vid rätt ställe skall bokstaven eller bokstäverna dyka upp på displayen.

En annan nyhet är att varje kontroll man tar blir nu en lott i den slutliga utlottningen av priser. Detta innebär att du får större chans att vinna ju fler kontroller du tar. Men det räcker alltså med att endast ta en kontroll för att få vara med i utlottningen.

Även i år finns det en central tävling i Naturpasset. Denna går ut på att man skall ta en bild när man är ute och letar efter kontroller. Bästa bilden vinner. Tagga med #naturpasset #orientering #whyiorieenter #orienteering #kiruna och @ifkkiruna. Mer info om hur ni deltar i denna tävling finns i www.naturpasset.se.

Naturpasset säljs under hela sommaren endast i Camp Ripan och i de två Intersport-butikerna.

Mer info om IFK Kirunas Naturpass finns här: ifk.kiruna.irf.se/naturpasset.

Välkomna!

Skribent: Mats Luspa
E-post: Adressen Gömd

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info