Hoppa till sidans innehåll
Esrange-Leppäkoski fritidskarta

Träningsorientering Esrange-Leppäkoski onsdag 17 juni

15 JUN 2015 12:52
På onsdag den 17 juni med start från kl. 17:30 blir det träning på kartan Esrange-Leppäkoski. Samlingsplatsen är Leppäkoski rastplats, som ligger ca 2 km hitanför Esrange efter Esrangevägen.
  • Skapad: 15 JUN 2015 12:52

Terrängen bär mycket tydliga spår av istidens härjningar. De orienterare som tar sig till denna träning får en naturupplevelse i form av en gropterräng av sällan skådat slag. Det finns många så kallade dödisgropar att beskåda.

Om man vill ta sig en titt på ett gammalt dagbrott från en nedlagd gruva finns även den möjligheten. Det finns en stig på ca 1 km ner till detta dagbrott.

I själva träningen blir banorna 5.2 km (288 m stigning) respektive 4.1 km (143 m stigning). På grund av terrängens beskaffenhet finns ingen nybörjarbana.

Banläggare är Mats Luspa.

Kartans kurvbild är automatgenererad utifrån laserskannings-data. Själva planbilden har banläggaren inte hunnit göra någon större rekognoscering på så det saknas en hel del detaljer på kartan. Därför blir denna träning nästan som en brunbildsträning (det vill säga man övar sig på att läsa höjdkurvor). 

 

Välkomna!

Skribent: IFK Orientering

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info