Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Anders Morell 80 år

12 MAR 2022 00:00
En av IFK Kirunas primus motorer Anders Morell fyller 80 år idag 12 mars.
  • Uppdaterad: 10 MAR 2022 20:19

Inom IFK Kiruna har han främst varit aktiv som arrangör/organisatör där han åtagit sig de allra största uppdragen man kan ha inom det ideella verksamhetsområdet.

Han blev medlem i IFK Kiruna 1957 då han började med orientering.

Inom orienteringen har han varit tävlingsledare för de flesta av de större tävlingarna som IFK arrangerat, bland annat kalottmästerskap och distriktsmästerskap. IFK Kiruna gjorde även en ansökan om att arrangera VM där han var pådrivande men tyvärr föll IFK på målsnöret. Banläggaruppdraget har han också prövat på och otaliga är de träningsorienteringar han ordnat. Den senaste större insatsen inom orienteringsområdet var när han startade om fjällorienteringen BAMM år 2005 och fick den att växa nära på explosionsartat då IFK var arrangör. Inkomsterna från BAMM utgör än i dag en bra grundplåt till föreningens goda ekonomi. Numer är BAMM ett vedertaget begrepp inom fjällorienteringsvärlden och arrangeras alltjämt av Björkliden Fjällby årligen.

Under några år som ansvarig för Naturpasset lyfte han försäljningen av denna vilket förstås också bidrar till IFKs goda ekonomi.

Han grundade Kiruna Kartförening och var med och tog fram de första moderna kartorna i Kiruna. Organisationsmodellen med föreningar som medlemmar har använts som förebild för andra kartföreningar.

Bland de större ledaruppdragen kan även nämnas tävlingsledare för skidornas världscuppremiär som huserade tre år 1996, 1999 och 2002 i Kiruna samt tävlingsledare för Veteran-VM på skidor som gick av stapeln år 2000 i Kiruna.

Även om han är känd som de stora uppdragens man så är han inte alls främmande för att åta sig "vanliga" funktionärsuppgifter. Han har därför deltagit som funktionär i ett flertal tävlingar.

Detta var endast ett axplock av de ledaruppdrag han haft. Det skulle bli lite lång text att nämna precis allt han gjort av betydelse för IFK Kiruna så vi stoppar här.

Stort grattis till den outröttlige och sympatiske urskogskarlen Anders Morell!
E-post: Adressen Gömd

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info