Hoppa till sidans innehåll

Inbjudan till barnträning i orientering - FULLSATT

20 MAJ 2021 20:34
IFK Kiruna inbjuder barn födda 2008 - 2014 att delta i orienteringsträning!
  • Uppdaterad: 20 MAJ 2021 20:34

Träningen fördelas på sju tillfällen under juni månad. På träningen får man lära sig vad en karta är, karthantering, kartans uppbyggnad och betydelse, orienteringsteknik på grön, vit och gul nivå*.

Tanken är att dela upp träningarna i en nybörjargrupp och en fortsättningsgrupp, där vissa moment görs gemensamt och vissa delar sker i separata grupper. Fortsättningsgruppen är i första hand riktad till de äldre barn som deltagit i IFK Kirunas nybörjarkurs i orientering under 2020, men självklart kan barn med likvärdiga kunskaper också delta i fortsättningsgruppen. Det är inte nödvändigt att på förhand bestämma vilken grupp barnet ska delta i och vi ser inga problem med att byta grupp om barnets kunskaper lämpar sig bättre för en annan grupp än hen startat i. Ni får gärna meddela i samband med anmälan om ert barn deltagit i nybörjarkursen eller har annan orienteringsvana sedan tidigare. 

Tid: 18:00 – 19:00 

Datum: tisdag 1/6, torsdag 3/6, tisdag 8/6, tisdag 15/6, torsdag 17/6, tisdag 22/6 och tisdag 29/6. 

Var: Samlingsplats kommer att variera från gång till gång och kan vara både inom stan (t.ex. Matojärvi, Ripan osv.) samt utanför stan (t.ex. Poikkijärvi, Kurravaara osv.)

Anmälan: Anmälan sker senast 28/5 på följande länk: https://forms.gle/HASxTXb5yuXmxETS6

(begränsat antal platser finns och först till kvarn gäller).

Avgift: Kursen är avgiftsfri, men medlemskap i IFK Kiruna krävs (60 kr för barn/200 kr för vuxna/400 kr för familj). Bli medlem via ifkkiruna.se.

Utrustning/klädsel: Kläder efter väder, för visst stillastående men mest rörelse. Oömma skor för rörelse, ej stövlar. Förslagsvis tunn mössa, vantar och överdragsjacka.

Övrigt: Krav på att en vuxen medföljer barnet på träningar. De vuxna kan behöva följa med barn i skogen och vara behjälpliga vid olika övningar.

Vi kommer att uppehålla oss utomhus hela träningstiden. Därmed kan träningarna komma att ställas in vid alltför dåligt väder, vilket meddelas via Whatsapp-grupp.

Huvudledare: Frida Karlsson, Jonas Tanhua samt hjälptränare

Vid frågor maila: This is a mailto link

Väl mött!

Ledarna

Skribent: Frida Karlsson
E-post: This is a mailto link

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info