Hoppa till sidans innehåll

Arrangera träning med SportIdent


Att arrangera en träning med SportIdent är inte så komplicerat som det verkar, åtminstone om man använder Printerpaketet. För full funktionalitet (utskrift av sträcktidslistor ex vis) krävs dock dator.

Men som sagt, med det Printerpaket vi har är det inte så svårt. I nedan följer instruktioner. Läs även de instruktioner som finns i Printerpaketet.

  

1. Innan utplacering av kontroller

För att sträcktiderna ska bli rätt ska enheternas klockor gå lika. Det är inte så noga att de går rätt, bara de går lika.

 

För att synkronisera klockorna används SI-Master (den blå enheten). Försätt SI-Mastern i Timemaster-läge genom att stämpla med OFF-brickan två gånger i ”rask” takt (2 sek mellan stämplingarna). Första stämplingen sätter enheten i Service-läge, den andra gör att den hamnar i Timemaster-läge. En tredje stämpling gör att SI-Mastern hamnar i Extended Timemaster-läge, vilket innebär att även minnet töms på den enhet som ska synkroniseras.

 

Stoppa in programmeringsstaven (magnetstaven) i SI-Mastern och lägg på, en efter en, de enheter som ska användas, även start och målenheter. När enheten piper och blinkar är det klart.

 

Nu går alla klockor lika med SI-Mastern och enheterna kan placeras i skogen.

 

 

2. Vid banläggning

Tänk på att printerpaketet sorterar in löparna i olika klasser baserat på de 6 första kontrollerna (max 16 banor). Dvs, har man de 6 första kontrollerna lika räknas det som samma bana. Särskilj alltså banor genom att inte ha lika på de 6 första kontrollerna.

 

3. Innan träning

Ladda printerns batteri.

 

4. Under träning

Se till att alla nollar (och checkar) sina brickor innan start.

 

Skriv upp namn och bricknummer på de startande.

 

Använd startstämpling.

 

Innan inläsning påbörjas, töm printerns minne (se printermanual) med clear backup brickan.

 

När löpare kommer i mål avläses brickan och sträcktider skrivs ut.

 

För att få resultatlista, använd print results brickan. Där syns bricknummer och tider.

 

5. Efter träning

Man kan efter träningen koppla Printerstationen till en dator och tanka över information med hjälp av programmet SI-Config. Instruktioner för att skapa resultat från en SI-Config fil kan hittas här: ifk.kiruna.se/siconfigresults/. Via den sidan kan man sedan skapa en fil för användning i WinSplits.

Uppdaterad: 27 MAJ 2018 20:58 Skribent: Conny Nilimaa / Mats Luspa

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info