Hoppa till sidans innehåll

Orientera när du vill FROG


Har du GPS?
Har du svårt att deltaga i de ordinarie träningspassen?
Vill du orientera mer än vad som erbjuds?

Om du svarat Ja på alla de tre frågorna ovan är lösningen på dina problem FROG (Free Orienteering with GPS).

Meningen med FROG är att löpare när som helst skall kunna springa banor och verifiera att rätt kontroller besökts utan att det behöver finnas några markeringar som till exempel skärmar vid kontrollpunkterna. Löparen skall även kunna jämföra sitt vägval, resultat och sträcktider med andra då det upprättas en resultatlista över banorna. Den utrustning som löparen behöver är en GPS-klocka med möjlighet att göra vägmarkeringar (waypoints, lap marks etc.).

I webbapplikationen FROG med webbadressen http://ifk.kiruna.se/frog kan du, som löpare, välja fritt mellan olika banor. Du kan ladda ner banorna och skriva ut dessa eller helt enkelt rita av dessa på en vanlig papperskarta. Sedan åker du ut till startplatsen med din GPS och startar. Varje gång du passerar en kontroll gör du en vägmarkering på din GPS (det finns en version där du ej behlver göra vägmarkeringar utan det räcker med att du springer förbi kontrollpositionen). När du kommer i mål stoppar du din GPS-klocka. Du åker nu hem och laddar upp din rutt till FROG och får det verifierat att du klarat banan (om du klarat banan) med sträcktider etc. Du kan även jämföra dig med andra som sprungit samma bana. En linjeorienteringsvariant finns också där du alltså måste följa en linje av GPS-koordinater för att bli godkänd.

Svårt att förstå eller frågor? Kontakta då This is a mailto link för mer information.

Utvecklare för applikationen är Mats Luspa, med assistans av Conny Nilimaa.

FROG är nu "Open Source" vilket bland annat innebär att du kan lägga upp FROG på en webbserver du har tillgång till (php och mysql måste stödjas). Gå till http://freeog.sourceforge.net för mer info.

Uppdaterad: 27 MAJ 2018 20:58 Skribent: Mats Luspa

Sociala medier

 

 

Temperatur och väder

 

Temperatur/Luftfuktighet vid Matojärvi IP:

 

 

Samarbetspartner och sponsorer

LKAB

 

Skigologga

 

Postadress:
IFK Kiruna
Idrottsvägen 10
98139 Kiruna

Kontakt:
Tel: 0706912980
E-post: This is a mailto link

Se all info