2024-06-21

Midnattsolgaloppen genomförd

En av de största orienteringstävlingar som IFK Kiruna arrangerat (i samarbete med norska Bjerkvik IF) genomfördes förra veckan, nämligen Midnattsolgaloppen. Midnattsolgaloppen är egentligen en nordnorsk klassisk tävling, men som i år för första gången samarrangerades över svensk-norska gränsen. Tävlingen lockar deltagare mestadels från de nordiska länderna. Men också deltagare från andra länder brukar dyka upp. I år kunde vi till exempel se deltagare från Tyskland och Schweiz. Även en australiensisk familj hade vägarna förbi.

Drygt 600 orienterare sprang runt i skogarna kring Abisko och Bjerkvik. Vi hade mycket tur med vädret och temperaturen pendlade mellan 20 och 25 grader. Midnattssolen lyste med sin närvaro kan man säga. Deltagarna var i överlag nöjda.

Midnattsolgaloppen är främst en breddtävling, men eliten vill förstås också springa i fin terräng så därför lockas även elitorienterarna av tävlingen. I år kunde vi se några orienterare med landslagsmeriter eller just under landslagsklass i elitstartfältet.

Även veteraner som tagit medaljer i VM när det begav sig fick vi också se springa i mål i sina respektive åldersklasser.

Mer information om tävlingarna kan hittas på Midnattsolgaloppens hemsida, facebook och instagram (sök förstås på Midnattsolgaloppen).

Ett stort tack till alla funktionärer, sponsorer och förstås till deltagarna som gjorde tävlingarna möjliga att genomföra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *